Nyt tarvitaan hyvää enemmän kuin koskaan

Nyt tarvitaan hyvää enemmän kuin koskaan

Jokainen tietää tilanteen mutta vain osa edesauttaa parempaa. Kansalaiset auttavat ikäihmisiä, vanhemmat opettavat lapsiaan ja yritykset tekevät poikkeusolojen keskellä parhaansa. Silti joidenkin on pakko vain valittaa.

On nimittäin jokseenkin helppoa syyllistää muita milloin mistäkin ja varsinkin vaikeana aikana se tuntuu korostuvan. Ehkä on vaan paljon kätevämpää osoittaa sormella kuin katsoa peiliin.

Ahdistaa koko tilanne, tuntematon pelottaa. Maailma on muuttunut totaalisesti viimeisten viikkojen aikana. Nyt jos koskaan on tärkeää keskittyä elämässä niihin hyviin asioihin, joita kuitenkin löytyy, vaikka tilanne olisi kuinka harmaa tahansa. Pitää huolta omasta hyvinvoinnista sekä läheisistä.

Tiesitkö, että on mahdollista vaikuttaa omaan mielentilaan keskittymällä positiivisiin asioihin riippumatta siitä, mitä itselle sillä hetkellä oikeasti tapahtuu? Tämä on äärimmäisen tärkeää esimerkiksi nyt kun maailmalla on järjettömän kurja tilanne. Tai kun juuri nyt tarvitsisimme kollektiivista välittämistä.

En tietenkään tarkoita tällä sitä, että pitäisi yrittää muuttaa tosiasioita tai värittää mustaa valkoiseksi. Tilanne maailmassa ei siitä miksikään muutu, ajattelitpa sitten mitä tahansa. Mutta suuntaamalla ajatuksensa positiivisiin asioihin, ikäväkin tilanne alkaa näyttäytyä vähemmän ikävänä kun soppaan sekoittuu parempia makuja.

Eli sen sijaan, että syyllistetään toisiamme, lähetetään nekin voimavarat positiivisuuden kehään. Keskitytään kiittämään, tsemppaamaan, kannustamaan ja lohduttamaan toisiamme. Välitetään eikä valiteta, halataan ajatuksissamme ja toivotaan toisillemme kaikkea hyvää.

Back to Top
%d bloggaajaa tykkää tästä: