Työyhteisön auringot ja myrskyt

Työyhteisö on siitä veikeä paikka, että vietämme työystäviemme kanssa keskimäärin 40 tuntia viikossa. Nukumme arkisin saman verran. Harrastusten ja muiden menojen jälkeen näemme perhettämme reippaasti alle tämän ajan. Viikonloppuina onneksi enemmän.

Työpaikan tyypeillä on suuri vaikutus meihin. He ilahduttavat, auttavat ja tsemppaavat tekemään parhaamme. Tai sitten eivät. Jokainen tuntee energiasyöpön, joka imee viimeisetkin voimat ja myrkyttää ympäristön.

Olen onnekas kun olen päässyt mukaan useisiin eri yhteisöihin. Jokaisessa on otettu lämpimästi vastaan niin, että olen tuntenut itseni tervetulleeksi. Mutta ei se mikään itsestäänselvyys ole, on niitäkin yhteisöjä, joissa tuntee itsensä jatkuvasti ulkopuoliseksi. Se muuten nakertaa erittäin tehokkaasti motivaatiota. Poissulkeminen on jopa yksi työpaikkakiusaamisen muoto, joten ihan pikkujutusta ei todellakaan ole kyse.

Aika ajoin on syytä pysähtyä miettimään mitä henkilöbrändisi lisäksi jää kun poistut huoneesta? Jääkö tilaan auringonpaiste vai myrskysää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.